© Baykuş Haber

Düzcede fırıncılara temel gıda hijyen eğitimi verildi

DÜZCE’DE EKMEK ÜRETİMİ YAPAN FİRMALARA FIRINCILAR İÇİN TEMEL GIDA HİJYEN EĞİTİMİ DÜZENLENDİ.

Düzce'de ekmek üretimi yapan işletmelere, fırıncılar için temel gıda hijyen eğitimi düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen bu eğitim, Düzce Fırıncılar Odası'nda, Akçakoca Ticaret Odası'nda olmak üzere 3 farklı oturumda gerçekleştirildi.

Eğitimlerde ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili mevzuat, fırın hijyeni ve sanitasyon, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel ve iş yeri ekipman hijyeni, tam buğday ekmeği tüketiminin sağlık üzerindeki etkileri ve ekmek israfının azaltılması için alınabilecek önlemler gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Düzce Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü'nde görevli Gıda Mühendisleri tarafından verilen eğitimde, 440 fırıncı esnafına kişisel hijyen, işyeri hijyeni, hijyenik ekmek üretimi için yapılması gerekenler, tebliğ ve yönetmeliklerdeki hijyen konuları hakkında detaylı bilgi verildi.

Eğitim sonunda fırıncı esnafı, hijyen belgesi alabilmek için eğitimle ilgili sınava tabi tutuldu. Talep doğrultusunda benzer eğitimlerin ilerleyen dönemlerde tekrarlanacağı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER