Kütahyanın meşhur Terziler kavunu tezgahlardaki yerini aldı
EkonomiKÜTAHYA'NIN MEŞHUR 'TERZİLER KAVUNU' TEZGAHLARDAKİ YERİNİ ALDI
Kütahya'nın ünlü "Terziler kavunu" tekrar sofralara döndü. Kütahya'nın Aslanapa ilçesine bağlı Terziler köyü sakinleri, organik yöntemlerle yetiştirdikleri bu özel kavunu bölgedeki pazarlarda satıp gelir elde ediyor. Terziler kavunu, her yıl bin 200 ton civarında üretiliyor ve gübre veya kimyasal ilaç kullanılmadan büyütülüyor. Köy Muhtarı Talip Karayılan, bu özel kavunların talebinin her geçen yıl arttığını belirtirken, "Kavunların organik olması, kimyasal gübrelerin kullanılmaması ve hiç su verilmeden yetiştirilmesi en önemli özelliklerindendir" dedi.
Ziraat mühendisi Ali Karakurt, "Terziler kavununun üretimi son beş yılda önemli ölçüde arttı. Üretim maliyeti düşük olduğu için kooperatifler aracılığıyla pazarlaması yapılırsa önemli bir gelir kaynağı olabilir" şeklinde konuştu.
Köy imamı Muhammed Adıgüzel, "Son yıllarda Terziler kavununun pazarı büyüdü. Kokusu ve lezzetiyle popüler hale geldi ve şimdi Kütahya merkez, Aslanapa, çevre ilçeler ve komşu illerde talep artıyor" diye ekledi.
Köy sakinlerinden Osman Kumru, "Önceden sadece kendi tüketimimiz için ekiyorduk, ancak artan talep nedeniyle üretimimizi artırdık" şeklinde konuştu. Terziler kavunu, 5 aya kadar dayanabilme özelliğine sahip ve 12 TL gibi uygun bir fiyatla satışa sunuluyor.
İlginizi Çekebilir