İstanbul
10 Aralık, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    42.60
  • EURO
    49.59
  • ALTIN
    5768.0
  • BIST
    11.238
  • BTC
    92599.088$

Ağrının lezzetli yöresel yemeği keledoş için “kurut” mesaisi başladı

Ağrının lezzetli yöresel yemeği keledoş için “kurut” mesaisi başladı
AĞRI’NIN LEZZETLİ YÖRESEL YEMEĞİ KELEDOŞ İÇİN “KURUT” MESAİSİ BAŞLADI

Doğu illerinde sofraların vazgeçilmezlerinden olan keledoş yemeği için kadınlar kolları sıvadı.


Yaz aylarında başlayan kış hazırlıkları Ağrı’da devam ediyor. Kışın lezzetli yemeği için hazırlıklar yapan kadınlar, çökeleğin güneşte kurutulmasıyla elde edilen "kurut" ve baharat karışımlarıyla hazırlanan keledoş, değişik sunum şekliyle yöre halkının en fazla tükettiği yemekler arasında bulunuyor. Kurutlar günlerce güneşin altında kalarak iyice kurutulduktan sonra, kışın tüketilmek üzere saklanıyor. Uzun ve meşakkatli bir uğraştan sonra elle yapılan kurutları keledoş haline getirmek için önceden haşlanan nohut, ak pancar, mercimek, buğday, patates, tereyağında kavrulan soğan ve etle bir süre pişiriliyor.


Ardından ezilerek ayran kıvamına getirilen kurut, tencereye eklenerek ocağa bırakılıyor. Yaklaşık bir saat pişirildikten sonra hazır hale gelen yemek, tereyağında kavrulan toz biber, salça ve sarımsak sosuyla servis ediliyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!