İstanbul
16 Aralık, 2025, Salı
  • DOLAR
    42.71
  • EURO
    50.23
  • ALTIN
    5875.6
  • BIST
    11.456
  • BTC
    85990.649$

Sürdürülebilirliğe ve iklim değişikliğine önem veriyor

Sürdürülebilirliğe ve iklim değişikliğine önem veriyor
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ, ‘ALAKART MUTFAK’ DERSİNDE, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONULARINDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN “GREEN FOOD-GREEN PLATE” UYGULAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, ‘Alakart Mutfak’ dersinde, Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği konularında farkındalık oluşturmak için “Green Food-Green Plate” uygulaması gerçekleştirdi.


Dersin sorumlusu Öğretim Görevlisi Vedat Kayış, “Daha Yaşanabilir Bir Dünya Mümkün” felsefesiyle, atıksız ve çevreye en az zararla uygulama yapmanın öncelikli hedefler arasında olduğunu belirterek, bu dahilde Bonna Sürdürülebilir tabaklarla uygulama sunumları gerçekleştirdiklerini ifade etti.


Ürün kullanımı, ambalaj ve etiket uygulamalarında olduğu gibi mutfak uygulamalarında ve pişirme aşamalarında da sürdürülebilirliğin olabileceğine dikkat çeken Vedat Kayış, bu uygulamanın sürdürülebilirliğe ve iklim değişikliğine karşı farkındalık oluşturmada önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!