İstanbul
19 Aralık, 2025, Cuma
  • DOLAR
    42.73
  • EURO
    50.31
  • ALTIN
    5959.1
  • BIST
    11.287
  • BTC
    86370.352$

Türk mutfağının en önemli lezzeti Yazıköy Keşkeği fırından çıkarıldı

Türk mutfağının en önemli lezzeti Yazıköy Keşkeği fırından çıkarıldı
YAZIKÖY KÖYÜNÜN YEREL LEZZETLERİNDEN OLAN VE 16 SAAT PİŞİRİLEN 'YAZIKÖY KEŞKEĞİ' FIRINDAN ÇIKARILDI.

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy Köyünün yerel lezzetlerinden olan ve 16 saat pişirilen ’Yazıköy Keşkeği’ fırından çıkarıldı.


Karabük’te "Türk Mutfağı Haftası" kutlamaları çeşitli etkinliklerle sürüyor.


Valiliğinin koordinesinde düzenlenen programın durağı Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy Köyü oldu.


Program çerçevesinde kente özgü tatlardan olan "Yazıköy keşkeği" köy sakini Hafize Aşıkosmanoğlu ve protokol üyeleri, fırından çıkarıldı.


Yaklaşık 16 saat odun ateşinde pişen keşkek geleneksel Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olarak yer alıyor.


Etkinliğe, Vali Yardımcısı Erol Özkan, Valilik Hukuk Müşaviri Meral Batı Demirbaş, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!