İstanbul
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.41
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2401.3
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59508.24$

Bir Moda Trendi: Vanilla Girl Estetiği

06 Aralık 2023, Çarşamba 23:07
Bir Moda Trendi: Vanilla Girl Estetiği

Vanilla Girl Estetiği Nedir?


Bu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir moda makalesi ile karşınızdayız. Vanilla girl estetiğinde yiyeceklerden ilham alınmıştır. Desenleri ve trendleri ile moda akımlarına öncülük eden bu moda estetiği, genç kızlar tarafından sevilerek kullanılmaktadır. TikTok ve Pinterest’in birleşimi ile oluşan bu trend, son dönemde oldukça popüler olmuştur. Giderek büyüyen ve popülerleşen bu trendi daha yakından tanımak ister misiniz?

Vanilla girl estetiği, mutfak dolaplarınızdan giydiğiniz kabana kadar pek çok eşyada yerini almıştır. Beslenme alışkanlıklarınız bile bu estetiğe göre şekillenmektedir. Bu moda akımını hayatınızda uygulayarak hayatınızı daha romantik bir hale getirebilirsiniz. Vanilla girl akımı,  that girl akımı ile başlayıp clean girl akımı ile devam etmiştir. 2022 yılında hayatımıza giriş yapan vanilla girl akımı, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtmak için ortaya çıkan bir moda akımıdır. Adından da anlaşılacağı üzere vanilya renklerinden oluşan her şeyi kapsamaktadır. Krem, bej ve beyaz renklerini kıyafetlerinize, ev dekorasyonunuza, makyaj malzemelerinize ve daha pek çok eşyanıza uygulayabilirsiniz. Bu akım, minimalliği, konforu, şıklığı ve sevimliliği temsil etmektedir. Krem rengi bir kazak, beyaz pantolon, kahverengi Ugg ve beyaz bir çanta ile şık ve tatlı olabilirsiniz. 

Doğallık ve sadeliğin sunulduğu bu moda akımında giyiminize, dekorasyonunuza, cilt bakımınıza ve gündelik rutinlerinize dikkat etmeniz gerekmektedir. Sade ve şıklığın baz alındığı bu akımı hayatınıza uygularken abartıdan kesinlikle kaçınmanız gerekli ancak tüm alışkanlıklarınızı kökten değiştirmenize de gerek yok elbette. Ufak tefek değişiklikler ile akıma ayak uydurabilmeniz mümkün. Bütün hayatınızı tek bir akıma bağlamak abartılı geliyorsa bu trendi yalnızca gardırobunuza uygulayarak da yaşatabilirsiniz.


Vanilla Girl Akımı Hangi Renklerden Oluşur?


Vanilla girl akımının renkleri beyaz, krem, bej ve ekrudan oluşmaktadır. Siyah ve koyu renk tonları bu akımda pek geçerli değildir, eğer gardırobunuzu bu akıma göre uyarlayacaksanız açık renkler kullanmanızda fayda olacaktır. Feminen, minimal ve sade bir görüntü elde edebilmek için açık pembe rengine de başvurabilirsiniz, çok tatlı duracaktır. Hatta açık pembe bir hırka, olduğunuzdan daha şirin gözükmenizi sağlayacaktır. 

Vanilla girl akımı içerisinde yer alan kaşmirler, örgüler ve büyük beden kazaklar kombinlerinizi tamamlayacaktır. Bu saydığımız kıyafet çeşitleri, bir vanilla girl’ün vazgeçilmezidir. Peki bir vanilla girl’ün diğer vazgeçilmezi nedir biliyor musunuz? Elbette Ugg botlar! Tüylü, termal çoraplar ile kombinleyebileceğiz harika Ugg çeşitleri vardır. Dilerseniz evde giyebileceğiniz Ugg terliklerden de alabilirsiniz. Hem dışarıda hem de içeride vanilla girl olduğunuzu çevrenize gösterebilirsiniz. Kahve keyfi yaparken bile kombin oluşturmak istiyorsanız bu oldukça basit. Örgü bir kazak veya hırka içerisine krem rengi bir bluz giyebilir, altına giyeceğiniz bol kesim şort ile tüylü çorap ve Ugg kombini yapabilirsiniz. 

Klasik ve şık bir kombin yapmak istiyorsanız pileli ya da midi boy etek giyebilir, etek tercih etmiyorsanız omzu düşük triko elbiseler tercih edebilirsiniz. Bu kombinlerin altına stiletto çok şık duracaktır, kesinlikle denemelisiniz. Kombini kafanızda canlandırabildiniz mi? Ne kadar şık, öyle değil mi? Kombinlerin kafanızda oturabilmesi için özellikle betimlemeye çalışıyorum, böylelikle kendinizi kıyafetlerin içinde görebilirsiniz. 


Vanilla Girl Aksesuarları


Vanilla girl aksesuarları da en az kıyafetler kadar şık ve güzeldir. Şık ve sade bir takı kombini yapabilmek için orta boy halkla küpelerden veya tam zıttı minik küpelerden yararlanabilirsiniz. Halka küpe takarsam çok mu abartı olur diye hiç düşünmeyin, halkla küpeler oldukça zarif gözüküyor bizce. İnci küpelerle kombine edeceğiniz ince kolyeler ve atkılar da vanilla girl dolabınızın en sevilen parçaları olmaya aday gösterilmektedir.


Vanilla Girl Makyajı ve Cilt Bakımı


Vanilla girl aksesuarlarından sonra sırayı tabii ki makyaj ve cilt bakımı alıyor. Işıl ışıl, pürüzsüz bir cilde sahip olmak için düzenli cilt bakımı yaparak kendinizi şımartabilirsiniz. Bir vanilla girl olarak yüzünüzü güzel bir temizleme jeli ile yıkayıp nemlendirici ile canlı tutabilirsiniz. Serumlar, göz altı kremleri ve güneş kremleri de cabası, biz bile anlattıkça heyecanlanıyoruz. Kendinize sağlıklı bir cilt bakım rutini oluşturduktan sonra nude tonlarda makyaj malzemeleri seçerek vanilla girl makyajınızı da yapabilirsiniz. Yapacağınız ufak tefek pastel tonlarda makyaj dokunuşları, cildinizi olduğundan daha temiz gösterecektir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.