İstanbul
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2392.4
  • BIST
    10263.8
  • BTC
    59300.3$

Sadeliğin ve Şıklığın İlham Kaynağı: Hailey Bieber

11 Ocak 2024, Perşembe 17:03
Sadeliğin ve Şıklığın İlham Kaynağı: Hailey Bieber

Temel bazı parçalarla şık olunmaz diyorsanız, aklınıza Hailey Bieber gelsin ve size ilham olsun. Bugün Hailey Bieber tarzını inceleyerek çabasız şıklığı nasıl elde ettiğine göz atacağız. Tiktok'da yaptığı her makyaj akım ve her giydiği viral oluyor bildiğiniz üzere. Kendi markası ile sadece ön plana çıkmak istiyor son zamanlarda. Geçtiğimiz günlerde kendi markası Rhode için düzenlediği yılbaşı partisi için yaptığı dudak makyajını paylaşmıştı. Bu makyaj oldukça yoğun ilgi görmüştü ve cildine sürdüğü her ürün için muadil arayışına girilmişti. O zaman biz de hem tarzına hem de markasının cilt bakım ürünlerine bir göz gezdirelim. 

Hailey giyim tarzını aslında temel parçalar üzerinde kuruyor. Yalnızca kendi tarzından bir şeyler ekleyerek parçaları kendine ait hale getiriyor. Bunu da nasıl mı yapıyor? Öncelikle her kadının dolabında olan jean ve tişörtleri kombinlerken sade ama şık olmak istiyor. Çabasız, efor sarf etmeden yaptığı bazı şeyler de bu "Hailey'e ait" dedirtiyor. Buna sleek bun saç şeklini örnek verebiliriz. Giydiği spor, şık, kalsik pek çok kombinle bu saç modelini yaptığını görebilirsiniz. Ya da sedef ojeleri pek çok kez tercih ettiğini de. Dolayısıyla da kendinden bir şeyleri kombinlerine eklemesi daha estetik görünmesini sağlıyor. 

Hailey Bieber'ın tarzına baktığımızda blazer ceket sevdasını fark etmemek imkansız. Yine aynı şekilde bir blazer ceket nasıl farklı şekillerde kombinlenir bunu gösteriyor aslında. Bu da Hailey'nin hem kendine has bir tarzı olmasını sağlıyor hem de yoğun ilgi görüyor. Elegant parçaların üstüne yaptığı örgülü saç modeli ile farklılık katıyor. Böylece kombini de çok farklı bir yere taşıyor. Yani Hailey'nin tarzında gördüğümüz şey aslında orijinallik diyebiliriz. 

Mesela eğer siz de "Hailey gibi giyinmek istiyorum" derseniz dolabınızda mutlaka olması gereken parçaları şu şekilde sayabiliriz. Hailey kışın konforuna çok önem veren isimlerden biri. Dolayısyla da sık sık eşofman takımları ve bu takımların üstüne giydiği blazer ceketleriyle görebiliyoruz. Genel olarak dış giyim için ya büyük bir kaban ya da maskülen kesim bir balzer tercih ediyor. Özellikle yaptığı kombinlerde ortaya çıkan bir parça var. Aslında bu yıldız parça da komibininin daha çok dikkat çekmesini sağlıyor. Kışın giydikleri oldukça basic ama kaliteli kumaşlardan oluşan parçalar. Demin de söylediğimiz gibi her zaman yaptığı kombinlerde bir star parçası var. Bunlardan biri de çantası oluyor. Genelde mini çantalar tercih ediyor Hailey. Cüzdan boyutunda kullandığı mini çantaları da tarzını daha farklı yapıyor. 

Biraz da yazın giydiği parçalara göz atalım. Yazın daha gündelik daha basit ama yine çok zarif kıyafetler tercih ediyor. Tercih ettiği kıyafetler ile uyumu da ona daha temiz bir görünüm kazandırıyor. Tercih ettiği parçaların kalitesine ve kesimine çok dikkat ediyor. Lüks parçalardan değil daha çok sessiz bir lüksten hoşlanıyor diyebiliriz. Giydiği kıyafetler maskülen de olsa, bağırmıyor. Bu da Hailey Bieber'ı daha ikonik bir kadın haline getiriyor. 

Gündelik hayatta daha çok tercih ettikleri ise flare jean pantolonları ve düz basic tişörtleri. Bazen üstüne geçirdiği bir deri ceket, bomber ceket ya da blazer ceket oluyor. Ancak üstündeki kıyafetleri eğer çok basic duruyorsa ceketle ön plana taşımayı seviyor. Bazen de bunları takılarıyla ya da diğer aksesuarlarıyla yapıyor. Genel anlamda minimalist giyimi en iyi şekilde üzerinde taşıyan kadınlardan biri. Dolayısıyla da yaptığı makyaj da cilt bakımı da tarzı da dikkatleri üzerine çekiyor. 

Kısaca cilt bakımına da değinebiliriz. Hailey genel olarak cilt bakımlarında hyaluronic asit ve peptide serum kullanıyor. Bunu da paylaştığı instagram instagram hikayelerinden bunu anlamak güç değil. Kullandığı her serumun içeriği oldukça temiz. Özellikle altın renginde denediği göz maskesi de Tiktok gibi platformlarda oldukça viral olmuş durumda. Kendi markasının ürünleri de oldukça temiz. Özellikle piyasaya sürdüğü dudak bakım kremi ve vücut sütü yoğun ilgi gördü. Makyaja cildini çok iyi hazırlıyor ve kullandığı kozmetik ürünlerini de çok çok az sıkıyor. Yüzüne bocalamıyor makyaj ürünlerini. 

Hailey'nin yaptığı her makyaj da çok seviliyor. Popüler olan strawberry makyajına kısaca göz atabiliriz. Makyajın adımlarını ise şu şekilde paylaşabiliriz. 

  1. Önce güneş kremi sürerek başlayın. Daha sonra nemlendirici ve baz uygulayarak cildinizi makyaja hazırlayın. Cildinizde sanki makyaj yok gibi naturel bir görüntü olması gerekiyor. 
  2. Hailey daha sonra kaşlarını tarayarak daha dinamik bir görüntü veriyor. Ardından kontür uyguluyor ama sadece biraz daha bronz bir görüntü olması için. 
  3. Makyajında fondöten kullanmıyor Hailey. Sadece bazı yerlerin daha kalkık gözükmesi için kapatıcı uyguluyor. 
  4. Sonra da bol bol allığını sürüyor. Kullanıdığı allık likit olduğu için ciltte daha hızlı emiliyor. Biraz da yapay çil ekliyor.
  5. Dudaklarına da allığının renginde bir ruj sürüyor. Sonra da bir balm uygulayarak makyajını bitiriyor.

Tiktok'da bu makyaj oldukça viral olmuştu ve hemen her kullanıcı denemişti. Sade ama bir o kadar da sevimli bir görüntü veren "strawberry make up" için bahsettiğimiz şekilde ilerleyebilirsiniz. Kullanıdığınız ürünler krem formunda olursa cildinize daha hızlı hapsolacaktır. 

Hailey Bieber gibi giyinmek için çok fazla para harcamanıza ya da çok fazla kıyafete ihtiyacınız yok. Hailey'nin tarzını da incelediğimizde her ikisinin de olmadığını görebilirsiniz. Sadece ufak dokunuşlarla siz de kombinlerinizi size ait hale getirebilirsiniz. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.