İstanbul
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2392.4
  • BIST
    10263.8
  • BTC
    59300.3$

Dünyayı Değiştirmeyi Başarabilir Miyim?

26 Ocak 2024, Cuma 18:54
Dünyayı Değiştirmeyi Başarabilir Miyim?

"Bir daha kimsenin sana bir şeyi yapamayacağını söylemesine izin verme, benim bile. Bir hayalin varsa peşini bırakmamalısın. İnsanlar kendilerinin yapamadıkları şeyleri senin de yapamayacağını söyler. Bir şeyi istiyorsan peşini bırakma ‘’

Hayallerine ulaşmak için yapman gereken tek şey inanmak.

Her soruna bir çözüm bulabilen insanlardan mısınız?  Yoksa içinde hiçbir cesareti olmayanlardan mı?

’Yalnızca dünyayı değiştirebileceğini düşünecek kadar çılgın olanlar, dünyayı değiştirmeyi başarabilir’’demiş, Steve Jobs.

 Joshua Norman Haldeman’ın, Kalahari Çölü'nün Kayıp Şehrini aradığı zamanlardan, uzay çağına uzanan zamanlara bir yolculuk.

 

Norman Haldeman çok başarılı bir yöneticiydi. Nasıl yönetilmek istediğini kendi belirlleyen haldeman kanadayı terk ederek 4 çocuğu ile güney afrikaya yerleşiyor.

Güney afrikada uçağı ile keşif yaparak yaşayacağı yeri seçen Haldeman, çocuklarını maceranın hiç eksik olmadığı bir evde büyütüyor. Her an kamp yapabilen, her an kayıp şehir kalahariyi arayabilen türlü maceralar içinde büyüyen bu adamın bir torunu oluyor. Torunun hayali ise insanları marsa götürmek.

Elon musk’ın annesi böyle bir ailede büyümüştü.

Daime büyük hedeflerin konulduğu bir ailede, bir Haldeman’ın yapamayacağı hiçbir şey yoktur sözleriyle büyütülen bu kadın oğlunu da senin yapamayacağın hiçbir şey yok diyerek büyütmüştü.

Annesi May, matematik ve fizik alanlarında oldukça bilgili olmasına rağmen modellik yapmaya karar vermişti. Annesi, Elon Musk’ın hayır diye bir şeyden haberinin olmadığını, hayatta her şeyin mümkün olduğuna inandığını açıklamıştır.

Zeka genetik midir? Sorusunun cevabı olarak doğan bir çocuktu Elon. Çocukluğundan beri deli olduğunu düşünür, hatta bu sebepden dolayı toplantıları bölerek bir anda ‘’ben deli miyim ‘’ dermiş.

Hayatı boyunca hep zorbalığa uğrar ve hep saklanırmış. Çok içe dönük bir çocuk olduğu için hiçbir soruya cevap vermeyen Elon'un duyamadığını düşünen ailesi onu doktora bile götürmüşler. Çocukken çok ezilmesine rağmen bambaşka bir mizaca sahipti. Hayır kelimesine hayatında hiç yer yoktu, ailesi bir arkadaşının partisine gitmesine izin vermediği için 6 saat yürüyerek o partiye gitmişti. Buradan bile Elon Musk’ın kafasına koyduğu her şeyi yaptığını görebiliyoruz. Lise zamanlarında yaşadığı şehirdeki bütün kitapları okumuş , fakat bu ona yetmemiş. O zamanın kütüphanecisi Elona yeni kitap getiremediği için, Elon ansiklopedi okumaya başlamış.  Elon Musk’ın en sevdiği kitap ise otostopçunun galaksi rehberi olmuş. Bu kitabı okumak için henüz çok küçük bir yaşta olsa bile kitabı anlayabilmiş. Bu kitap Elon Musk’a en zorlu yolların bile kolayca aşılabileceğini ve her şeyi çözmenin bir yolu olduğunu öğretmiş.

Çocukluğundan beri örselenerek büyümüş olsa bile hiçbir zaman yılmadan yoluna devam etmiş.

Okuduğu kitaplar ona yol göstermiş, ve her şeyin her zaman çözüleceğine inanmış.  Bu inanç onun marsa giden yolculuğunu başlatmış.

Peki siz hayalleriniz için neler yaptınız, nelere inandınız?

Kendinize inandınız mı? 

''Ölü ya da aciz değilsem asla pes etmem'' diyen Elon Musk ve en ufak sorunda bile çabucak pes eden biz… 

 Bizi hayallerimize koşmaktan bu kadar çabuk vaz geçiren ne?

Başarısız olma korkusu mu?

Eğer başarısız olmuyorsak yeterince denemiyoruz demek değil mi? Başarısızlıktan korkan insanlar, başarılı olamazlar demişler biz neden denemeyelimki?

 ‘’Yalnızca dünyayı değiştirebileceğini düşünecek kadar çılgın olanlar, dünyayı değiştirmeyi başarabilir’’

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.