İstanbul
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2399.7
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59345.4$

Yalnız Kalan insanlar: Doğru Arayışının Psikolojisi

15 Şubat 2024, Perşembe 17:33
Yalnız Kalan insanlar: Doğru Arayışının Psikolojisi

Neden Bazı bireyler Yalnız Kalır?

Yalnızlık konusu pek çok kişi tarafından merak edilip, konuşulan bir konu olsa da, çoğu insanda kendi yalnızlığı veya genel olarak yalnızlıklardan konuşmuyor. Sosyal medyanın domine ettiğini günümüzde, kişisel insan ilişkilerindeki bekletiler de epey evrilmiştir. Fakat, bu beklentiler, gerçekçi beklentiler midir? Veya bu beklentileri hem karşı taraftan beklerken hem de karşılamaya çalışırken, aslında, gün geçtikçe, ilişkinin öz kaynağında uzaklaşıyor muyuz? 

 Bütün insanlar kendi kafalarının içinde kusursuz bir hayat arkadaşı üretirler. Bu hayal partnerin oluşmasında çevre, kişisel ve medya tecrübelerimiz yer alır. Ama, hayatın kendisi hayalin bir parçası değil ve elbette gerçek hayatta bireyler bu kadar kusursuz olamazlar. Böylece, bazı kişiler, hayatlarındaki insanı kafalarında ki kusursuz insan ideali sebebiyle değiştirmeye uğraşır. Bu dönemde, hayatımıza aldığımız insanın aslında olduğu kişiyi değil de, kafanızda oluşturduğunuz kusursuz profil için sevmeye başlarsınız.

Her insanın kafasında, mükemmel bir partner hayali vardır. Bu hayal, medya, çevre ve kişisel deneyimlerimizden beslenir. Ancak gerçek hayatta, insanlar bu mükemmel partner profiline her zaman tam anlamıyla uymayabilir. Bu noktada bazıları, partnerlerini bu ideal profil doğrultusunda değiştirmeye çalışır. Bu süreçte, sevdiğimiz kişiye gerçekte kim oldukları için değil, kafamızdaki mükemmel profil için sevgi besler hale geliriz.

Aynı zamanda kafamızda oluşan bu mükemmelliyetçi profil algısının baskısından dolayı, karşılaştığınız ilişkilerinizde kapalı bir hale gelebilirsiniz. Kendi, zihninizin içinde oluşan standartlarınızı karşılamayan insanlara karşı şans verme şansınız azaır. Bu sebeple, yalnızlığa gömülebilirsiniz. Bu noktada, ikili ilişkilerin anlamının ne olduğunu sorgulamanıza da yol açabilir.

Gerçek sevgi Nedir?

Sevgi, beraber olduğunuz insanı olduğu gibi kabullenmek, onu kusurlarını ya da eksiklerini görmek ve yine de her şeye rağmen sevmektir. Tüm insanların kendi nezdinde kusursuz ve kendine özgü olduğunu unutmayın. Kafanızda oluşturulmuş olduğunuz idealleri, sizleri aslında memnun edecek olan asıl ilişkiden uzaklaşmanızı sağlayabilir. Çünkü sevgi idealler değil, içtenlikten gelen bir hissiyattır..

Bireylerin yalnız kalma sebeplerinden biri de, mükemmelliyetci partner zihniyeti. Tabii ki herkes çok sevmiştir ama yine de yalnızsanız kafanızdaki profile karşınızdaki insanı uyduramamış olmanız neden olabilir. Biribirinizi kabullenip, sağlıklı bir duygusal iletişimle, gerçek sevgiyi bulabilirsiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.